Verkopen of inruilen?

Als je toe bent aan een nieuwe auto is het meest voor de hand liggende jouw huidige auto in te ruilen bij de dealer waar je de nieuwe auto gaat kopen. Maar is dat echt de meest voordelige oplossing?

Verkopen
Inruilen

€15.000,-Prijs nieuwe auto

€15.000,-Prijs nieuwe auto

-€1.800,-Mogelijke korting

-€3.500,-Inruilprijs dealer

-€3.000,-Bod via 247 Auto

€10.200,-
€11.500,-

Voordeel via 247 Auto is €1.300,-

Het bod is te laag

Doorgaans informeren dealers bij twee of drie handelaren wat de handelswaarde van jouw in te ruilen auto is. Zo bepalen ze hun inruilbod, maar als je via 247 Auto jouw auto aanbiedt, benaderen wij enkele honderden dealers, autobedrijven en handelaren om een prijs te krijgen voor jouw auto. Hierdoor is de kans vele malen groter dat je een beter bod op jouw huidige auto krijgt. Als je jouw auto bij ons hebt aangemeld ben je nergens toe verplicht, je krijgt van ons drie dagen bedenktijd. Je kan zelfs kijken of je binnen deze drie dagen elders een beter bod kunt krijgen.

Niet inruilen is voordeliger

Vaak is het veel voordeliger om jouw oude auto helemaal niet in te ruilen. Veel dealers en autobedrijven geven een flinke (extra) korting op de aanschafprijs van een auto als je geen auto inruilt. Als je die korting optelt bij de verkoopprijs van jouw oude auto, is in de meeste gevallen het voordeel een stuk hoger dan wanneer je gewoon maar inruilt. Het rekenmodel hieronder is daar een voorbeeld van.

Het grote voordeel

dat de inruilprijs vast staat. Dit bedrag heb je in ieder geval vast staan. Vraag bij een overeenkomst naar recht van eigen verkoop tot bijvoorbeeld twee dagen voor de levering. Dat houdt in dat je tot dat moment de tijd hebt om te kijken of je een betere prijs kan krijgen voor jouw huidige auto om gebruik te kunnen maken van de korting die je krijgt als je niet inruilt. Dit is normaal gesproken geen probleem.

247 Auto is jouw beste partner. Wij zorgen er niet alleen voor dat je van de extra korting kunt genieten, maar ook vaak een nog betere prijs te realiseren voor jouw huidige auto dan het inruilbod. En zeg nou zelf. Waarom zou je dief zijn van je eigen portemonnee?

Stel ons een vraag